Nyheter – januari 2024
Nyheter – augusti 2023
Nyheter – april 2023
Nyheter – mars 2022

Asfaltering, sophämtning och höga grundvattennivåer

Publicerad torsdag 19 okt 2023, 17:04

Sophämtning och asfaltering

På måndag har vi sophämtning i Vilshärad, vilket är samma dag som PEAB börjar asfaltera om åtta av våra vägar. Bor du på en av de vägar som planeras att asfalteras om, ber vi er att ställa ut er soptunna till närmsta stora väg som inte berörs av asfaltering. Detta är särskilt viktigt om du bor på Sandkroksvägen då vi vet att PEAB kommer arbeta på Sandkroksvägen under flera timmar under måndagen. Har ni grannar som inte är hemma, eller som av andra anledningar har svårt att ställa ut sin soptunna, kanske ni även kan vara behjäpliga att ställa ut även deras soptunna denna gång.

PEAB har sagt att de kan hjälpa till om någon har missat att ställa ut sin soptunna, så vi har svårt att se att någon inte kommer få sin soptunna tömd om man har glömt bort detta, men det underlättar väldigt för både PEAB och HEM om ni kan hjälpa till med detta denna gången. Föreningen är också väldigt tacksam då vi inte vill ha in tunga fordon på våra helt nyasfalterade vägar innan de hunnit torka ordentligt. Vänligen sprid denna informationen till era grannar också, då vi inte kommer skicka ut någon information i brevlådorna om detta.

Dagvattenhantering på Hagelvägen

Idag påbörjade PEAB grävningsarbete på Hagelvägen, med syfte att anlägga en brunn och stenkista i svackan på vägen. Vid grävningen så upptäckte PEAB att grundvattnet endsat står 0,5 meter under markytan. Att anlägga en brunn och en stenkista kommer därmed inte att lösa problemet. Vi har inget annat alternativ som på ett enkelt och snabbt sätt kan ersätta en brunn och en stenkista och kommer därmed inte att kunna genomföra någon dagvattenhantering på Hagelvägen. Hagelvägen kommer däremot att asfalteras precis som planerat i övrigt.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.